Nu är det äntligen höst! Jag verkligen älskar hösten och alla vackra färger ute i naturen, både på träden och på marken. Den doften som kommer i markerna under hösten är väldigt speciell, man kan inte tro att det är förmultnande processer i jorden som gör att det doftar skog. Men med hösten kommer också kravet på kläder för alla väder för det kan sannerligen slå om i vädret, från soligt och skönt till kallt och regnigt, och så lite blåst på det så har du höstvädret. Min man och jag satt senast i går kväll vid datorn och kollade på friluftskläder för herr och dam. Vi måste bättra på garderoben en aning.

Tuffa friluftskläder

Jag tycker att utbudet på friluftskläder nu för tiden är så ofantligt stort om jag jämför med vad som fanns för kanske 20 år sedan. Det går att finna nästan vad som helst på nätet om man ger sig tid att leta. Jag vet bara vilka problem det var för oss kvinnor att klä oss i tuffa och snygga friluftskläder tillbaka i tiden. Det fanns nästan bara friluftskläder för herrar och jaktkläder ska vi inte prata om, var du kvinna fick du helt enkelt prova herrstorlekar och sedan fick det sitta lite si så där för det fanns inga damstorlekar.

Friluftskläder i stretch

Men den största innovationen när det gäller friluftskläder och även andra typer av kläder som till exempel olika former av arbetskläder, måste väl ändå vara stretchmaterialet. Jag minns tydligt när det kom och blev modernt att ha stretch vid knän och lår i både arbetsbyxor och friluftsbyxkor. Från början var det inte så stora delar av byxan men det kom ännu senare hela byxor i härligt stretchmaterial som gjorde det mycket mer bekvämt att vandra och greja i trädgården än tidigare. Men nu ska vi åka in till några butiker i stan och kolla efter friluftskläder till gubben!