Förra året köpte vi ett gammalt hus i utkanten av Borås. Vi visste från början att huset hade ett stort renoveringsbehov så vi hade räknat med att det skulle ta en tid innan huset var som vi ville ha det.

Ett av de första projekten var att dra om all el. Dels behövde vi fler uttag än de som fanns och sen var alla ledningar gamla och ganska dåliga. Vi ville också ha en jordfelsbrytare och moderna säkringar.

Redan från början visste vi att vi skulle kontakta Elman i Väst, som är ett lokalt elföretag i Borås. Min man hade haft med dem att göra genom företaget han jobbar på. Därför visste vi från början att Elman i Väst var ett bra företag.

Andra jobb för Elman

Elman i Väst jobbar inte bara med elinstallationer utan vi kunde ta hjälp av dem även för andra jobb. När vi lagt om taket kom de och installerade solcellspaneler och senare installerade de även en laddbox till vår elhybrid.

I framtiden finns det ännu mer jobb att göra för Elman i vårt numera fina hus. Vi ska installera larm och om några år kommer vi att få fiber. Den installationen kommer vi att överlåta på Elman i Väst eftersom de har visat att de har kunskap inom många olika el-relaterade områden.

Kvar att göra

Förutom de jobb som Elman ska utföra framöver så har vi ytterligare några saker som måste fixas. Vi ska isolera vinden och inreda denna. Det blir ett stort rum som vi ska ha som hobbyrum. Alla familjemedlemmar får ett eget hörn av rummet och så ska vi ha gemensamma ytor för målning, pyssel och annat i mitten. Vi ska också ha plats för en stor soffa där man kan hänga mellan hobbyprojekten.

Mitt hörn av rummet kommer att vara fullt av garn i alla färger. Jag älskar att sticka och virka och har längtat efter en egen vrå där jag kan skapa fina saker av mina garner.