Letar du efter billiga pärlor till barnen eller kanske rent av till dig själv? Det finns mängder med ställen online som säljer pärlor men kvaliteten kan variera ganska mycket. Du måste ställa dig frågan; vad ska jag använda mina pärlor till? Är det för att tillverka egna smycken så tycker jag att du ska satsa på fina pärlor med bra kvalitet istället för billiga pärlor. Ska du ge bort pärlorna till barnen för att de ska kunna göra halsband och armband, ja då behöver du kanske inte vara så noga med kvaliteten. Barn vill ju gärna göra många armband och halsband så det brukar gå åt en hel del pärlor.

Pärlor till pärlplattor

Om du har tänkt att barnen ska få göra pärlplattor av pärlorna då är det en annan sorts pärlor du måste leta efter. Dessa plastpärlor är nog bland de billigaste du kan hitta och det är populärt bland barn att göra fina mönster på sina pärlplattor. Pärlorna måste vara av plast för att de ska kunna smälta när du stryker över pärlplattan och fastna i varandra. Pärlorna brukar finnas i en massa olika fina färger.

Pärlor i form av bokstäver

Andra varianter av fina pärlor, kanske inte de billigaste men väldigt mycket roligare för de lite äldre barnen som kan läsa eller i alla fall har börjat att lära sig lite bokstäver. De kan sätta ihop bokstavspärlor till sitt eget namn eller skriva något fint, det kanske är någon som tycker om hästar, varför inte göra ett armband med ”I love horses”. Eller ”I” och så ett rött litet hjärta av någon form av pärla, och sedan ”horses”. Det går att hitta på hur mycket som helst med alla typer av pärlor, så rusa inte iväg och köp första bästa påse med pärlor bara för att de är billiga.